EKO LIBERTAS

Obratite nam se s povjerenjem.
Broj: +385(01) / 5605 338
Mail: ekolibertas@gmail.com

Program putovanja

St. Petersburg i Skandinavija

Cijena 5.600,00 kn

Autobus i brod

Datumi polaska

Dan 1

ZAGREB - DRESDEN

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Austriju prema Beču i dalje kroz Češku uz povremena zaustavljanja putem. Dolazak u Dresden. Razgled povijesne jezgre Dresdena „Firence na Elbi“, grada neprocjenjive umjetničke baštine iz zlatnog doba vladara Augusta Jakog i njegovih nasljednika: Semper Opera - katolička katedrala – dvorac - Zwinger s Galerijom starih majstora i muzejem porculana - Zid saskih vladara - Protestantska katedrala - Bruhlska terasa. Smještaj u hotel. Noćenje.

Dan 2

DRESDEN – LÜBECK – TRAVEMÜNDE - BROD

Doručak. Nastavak putovanja prema sjeveru Njemačke uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Lübeck, grad koji je bio na čelu trgovačke udruge Hanse i obogatio se trgujući sa Skandinavijom. Razgled gradske povijesne jezgre s brojnim kućama podignutim u stilu crvene ciglaste gotike: crkva sv. Marije - Hollstenska vrata, poznata s nekadašnje njemačke novčanice od 50 maraka - kuća obitelji Thomasa Manna poznata po romanu „Buddenbrokovi“ - glavni gradski trg s poznatom gradskom vijećnicom i slavnom kavanom Niederegger - kapetanske kuće. Tipični suvenir Lübecka je nadaleko poznati marcipan. Vožnja do obližnjeg ljetovališta i luke za putnički promet Travemünde. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Odlazak broda u kasnim satima. Noćenje u kabinama na brodu.

Dan 3

BROD - TRELLEBORG – JEZERO VÄTTERN – STOCKHOLM - BROD

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u južnoj švedskoj luci Trelleborg. Vožnja kroz predivne švedske krajolike započinje širokim poljima najjužnije švedske pokrajine Skane i nastavlja se prvim velikim crnogoričnim šumama i jezerima Smalanda. Vrlo duboki utisak ostavljaju prirodne ljepote i ogromne dimenzije Švedske, jedne je od najvećih zemalja Europe. Dolazak na obale jezera Vättern, drugog najvećeg jezera Švedske koje svojom velikom površinom podsjeća na more. Posjet ljupkom mjestašcu Gränna s tipičnim drvenim kućama i poznatom po izradi omiljenog slatkiša - slatkih štapića s okusom peperminta. Nastavak puta preko Nykopinga prema Stockholmu. Panoramska vožnja dijelom gradskog središta i zaustavljanje ispred Gradske vijećnice. S panoramske terase pruža se pogled kao na dlanu na povijesno središte Stockholma. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Veliki putnički brodovi koji plove Baltikom između Švedske i Finske nude niz sadržaja: brojne restorane, tax free trgovine, kockarnice, glazbu za ples. No najveća su atrakcije tisuće otoka arhipelaga i njihove prirodne ljepote dok brod polako plovi među otocima. Noćenje u kabinama na brodu.

Dan 4

BROD – TURKU – FINSKA KRALJEVSKA CESTA – HELSINKI - ST. PETERSBURG

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u gradu Turku - nekad prijestolnici Finske s velikom gotičkom katedralom i zanimljivim četvrtima drvenih kuća. Vožnja kroz tipični krajolik juga Finske nekadašnjim kraljevskim putem kojim se u davno doba i kad je to vrijeme dopuštalo putovalo od Osla do St. Petersburga. Dolazak u Helsinki. Razgled grada: trg Senata s luteranskom katedralom - tržnica - šetalište Esplanade – Parlament - sala Finlandia – Opera - Olimpijski stadion – spomenik Sibeliusu. Nastavak putovanja prema ruskoj granici. Prijelaz granice kod mjesta Raja Hovi i susret s ruskim gradskim vodičem na hrvatskom jeziku koji prati grupu tokom boravka u Rusiji. Dolazak u St.Petersburg. Smještaj u hotel. Noćenje.

Dan 5

ST.PETERSBURG I DVORAC CARSKO SELO

Doručak. Razgled St. Petersburga, grada s 44 otoka i 540 mostova smještenog na obali rijeke Neve, grada kanala, veličanstvene carske arhitekture, brojnih muzeja i crkvi, raskošnih plemićkih palača - sve to čini St. Petersburg jednim od najljepših gradove Europe: utvrda sv. Petra i Pavla (uključena ulaznica) i crkva s grobnicama ruskih careva - jahački spomenik Petru Velikom – Admiralitet - trg Mira - katedrala sv. Izaka - Nevsky Prospekt - crkva Krvi Kristove - katedrala sv. Izaka - otok Vasiljevski. Razgled grada uključuje i posjet najljepšim bogato ukrašenim stanicama metroa, kao i posjet tržnici uz probu sira i meda. Izlet u dvorac Carsko selo. Obilazak veličanstvene Katarinine palače poznate po jantarnoj sobi i okružene parkovima.( uključena ulaznica, audio slušalice i vođenje kroz dvorac na hrvatskom jeziku). Povratak u St. Petersburg. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

Dan 6

ST.PETERSBURG I MUZEJ ERMITAŽ

Doručak. Nastavak razgleda grada. Posjet Ermitažu-jednom od najvažnijih svjetskih muzeja (uključena ulaznica i vođenje po muzeju na hrvatskom jeziku uz audio slušalice). Glavna zgrada muzeja je nekadašnja carska rezidencija Zimska palača. Muzejska zbirka koju su stoljećima skupljali ruski carevi izložena je u raskošnim skupocjeno ukrašenim dvoranama i broji stotine remek djela svjetskog slikarstva, antičkog blaga, dragocjenih predmeta vrhunskih obrta itd. Posjet Ermitažu uz stručno vođenje snažan je kulturni doživljaj za svakog posjetioca! Predlažemo i fakultativnu vožnju brodom rijekom Nevom i kanalima uz raskošne palače i spomenike koja će upotpuniti Vaš dojam ovog nezaboravnog grada! Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i šetnju Nevskim prospektom. Noćenje.

Dan 7

ST.PETERSBURG – TURKU - BROD

Raniji doručak i odlazak iz hotela. Pratnja ruskog vodiča na hrvatskom jeziku do Vyborga. Vožnja do rusko-finske granice i obavljanje izlaznih formalnosti, te nastavak puta kroz Finsku. Moguć posjet finskom povijesnom gradiću Porvoo, drugom najstarijem gradu u Finskoj. Ovaj grad ima brojne stare drvene kuće i dočarava nam nekadašnji izgled finskih gradova (mogućnost i vrijeme zaustavljanja ovise o vremenu zadržavanja na rusko-finskoj granici.) Dolazak u Turku. Ukrcaj na brod. Odlazak broda u večernjim satima. Noćenje u kabinama na brodu.

Dan 8

STOCKHOLM – TRELLEBORG - BROD

Doručak na brodu. U jutarnjim satima brod prolazi plovidbenom rutom uz brojne otoke stockholmskog arhipelaga. Po iskrcaju s broda slijedi razgled Stockholma, grada slikovitog položaja na 14 otoka Baltičkog mora i jezera Mälaren: četvrt muzeja Djurgarden - stari grad Gamla Stan - Kraljevska palača – Katedrala - trg Stortorget – opera - otok Riddarholmen – Parlament - palače otmjenog šetališta Strandvagen. Nastavak putovanja prema južnoj Švedskoj. Dolazak u Trelleborg. Ukrcaj na brod. Plovidba prema Njemačkoj. Noćenje u kabinama na brodu.

Dan 9

BROD – ROSTOCK - BERLIN

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u njemačkoj baltičkoj luci Rostock. Vožnja prema Berlinu. Panoramski razgled autobusom: Alexanderplatz - East Side Gallery s ostacima berlinskog zida - Aleja Karla Marxa - avenija Unter den Linden - Checkpoint Charlie - Brandenburška vrata – Reichstag - Kürfurstendam, centar zapadnog Berlina - Crkva sjećanja - Potsdamer Platz - „Berlin budućnosti" - s vrlo impresivnim primjerima moderne arhitekture. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje.

Dan 10

BERLIN – PRAG - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema Češkoj uz zaustavljanje u središtu Praga. Kraće slobodno vrijeme za ručak u pivnici ili kupovinu suvenira. Povratak vožnjom kroz Češku i Austriju uz zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Ponuda uključuje:

Prijevoz visokoturističkim turističkim autobusom prema programu, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi 5 noćenja s buffet doručkom, 1 noćenje u hotelu 3* u Dresdenu, 3 noćenja u hotelu 3* u St. Petersburgu, 1 noćenje u hotelu 3* u Berlinu, 4 noćenja s buffet doručkom sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkim brodovima, 2 noćenja s buffet doručkom i smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu na liniji Stockholm-Turku i Turku-Stockholm 1 noćenje s buffet doručkom i smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu na liniji Travemünde – Trelleborg, 1 noćenje s buffet doručkom i smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu na liniji Trelleborg – Rostock, službenog ruskog vodiča na hrvatskom jeziku za razgled St. Petersburga, posjet dvorcu Carsko selo i muzeju Ermitaž , te asistenciju putnicima tjekom boravka u Rusiji, ulaznicu za utvrdu sv. Petra i Pavla, ulaznicu za muzej Ermitaž uz vođenje na hrvatskom jeziku i audio slušalice, ulaznicu za dvorac Carsko selo uz vođenje na hrvatskom jeziku i audio slušalice, probu meda i sira na tržnici, kartu za metro tijekom posjeta najljepšim metro stanicama St. Petersburga, razgledavanja prema programu, stručnog pratitelja tijekom putovanja, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Potrebne doplate:

Doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 2.530 kn, doplatu za ishođenje ruske vize: 490 kn, doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima, po osobi: 490kn, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom naveden kao uključene dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.) fakultativnu plovidbu brodom po rijeci Nevi (doplata na licu mjesta, informativna cijena ovisna o ruti plovidbe cca 14-15 EUR po osobi), trošak ishođenja ruske vize, putno osiguranje. Trokrevetne sobe/kabine: Na ovom je programu rezervacija trokrevetne sobe/kabine moguća je isključivo na fiksni upit.

Pošaljite nam e-mail

Eko-libertas