EKO LIBERTAS

Obratite nam se s povjerenjem.
Broj: +385(01) / 5605 338
Mail: ekolibertas@gmail.com

Program putovanja

ILIRIK 2. i 3. Misijsko putovanje sv. Pavla – Grčka

Cijena 4.900,00 kn

Autobus

Datumi polaska

Dan 1

Okupljanje na dogovorenom mjestu i polazak u pravcu Ohrida. Vožnja Jadranskom obalom uz zaustavlajnje za osvježenje i sv. Misu u Kotoru, a zatim dalje prema Albaniji do Ohrida Po dolasku, smještaj u hotel. Večera i noćenje. (V,N)

Dan 2

Doručak. Posjet Sv. Klimentu i muzeju ikona, katedrali sv. Sofije, utvrdi cara Samuela i glasovitoj ikoni Gospe Perivlepte. Slobodno za ručak i osvježenje. Nastavak putovanja prema Solunu. Smještaj u hotel. Večera I noćenje. ( D,V,N )

Dan 3

Doručak. Odlazak na razgled Soluna: Bijeli toranj, trijumfalni Slavoluk Galerijusa, kuca u kojoj je živio sv. Pavao i trg na kojem je propovijedao, zatim crkva sv. Dimitrija i sv. Sofije i relikvije mučenika iz rimskog razdoblja. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (D, V, N)

Dan 4

Doručak. Odlazak prema Beriji, spomeniku koji čuva uspomenu na mjesto gdje je sv. Pavao održao svoju slavnu propovijed. Nastavak prema Filipima uz mjesto u Kavalu ( Neapolis), mjesto gdje je i sv. Pavao doplovio. sv. Misa. Mjesto gdje je sv. Pavao krstio Lidiju, prvu obračenicu u Europi. Vidjet cemo zatvor gdje je Pavao bio zatočen i mjesto Lidijinog krštenja. Povratak u hotel. Večera i noćenje. ( D, V, N)

Dan 5

Doručak. Nastavak u pravcu Tesalije, srca Grčke koje krije neobičnu formaciju stijena na kojoj se nalaze viseći samostani - Meteora.Vozit ćemo se prekrasnim krajolikom uz podnožje Olimpa. Posjet prekrasnim samostanima biserima bizantske arhitekture (UNESCO) i umjetnosti i monaštva . Smještaj u hotel u podnožju Meteora u Kalambaki. Večera i noćenje. (D,V,N)

Dan 6

Doručak. Odlazak prema unutrašnjosti Grčke. Nastavak prema Delfima. Posjet antičkom prorocištu nazvanom “ Središtem Svijeta ”, Apolov hram, amfiteatar, stadion. posjet još jednom biseru bizantske arhitekture (UNESCO) i središtu monaštva Osios Lukas, gdje se čuva neraspadnuto tijelo sv. Luke, monaha, sv. Misa. Nastavak prema Ateni. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje. ( D, V, N )

Dan 7

Doručak. Razgled Atene: Zeusov hram i Hadrianov luk. Penjući se prema Akropoli posjetit ćemo remek-djela arhitekture “Zlatnog doba” Atene: Propileje, hram Atena Nike, Erehtejon i na kraju Partenon. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (D, V, N)

Dan 8

Doručak. Nastavljamo za Korint (gdje je Pavao propovjedao i bio kušan u Bemi). Vidjet cete Apolonov hram, ostatke dućana iz 1. st., fontanu Peirene i muzej ispunjen antičkim blagom . Odlazak prema Tirani vozeći se obalama Jonskog mora uz zaustavljanje za osvježenje. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje. ( D, V, N )

Dan 9

Doručak. Razgled Tirane. Trg Majke Tereze, katedrala , Albanski parlament i uži dio starog grada i Otomanski kameni most te neobičan ambijent Tirane koja odiše nekim prošlim vremenima. Nakon razgleda slobodno za osvježenje i kupnju suvenira i odlazak prema Hrvastkoj. Dolazak u večernjim satima. ( D )

Ponuda uključuje:

Autobusni prijevoz visoke turističke kategorije prema programu. 9 dana i 8 noćenja na bazi polupansiona u hotelima 3 *. Svi navedeni transferi prema programu. Svi razgledi gradova prema programu. Navedeni izleti: Ohrid Beria, Filipi, Meteori, Del, Osios Lukas, Korint, Atena Tirana. Organizacija putovanja, jamčevina, osiguranje od profesionalne odgovornosti. Duhovno vodstvo, vodič, PDV.

Potrebne doplate:

Doplata za jednokrevetnu sobu. Ulaznice i lokalni vodič gdje je potrebno. PREPORUČUJEMO! Putno zdravstveno osiguranje i Osiguranje od otkaza Putovanja (100kn).

Ostalo:

Tri su značajne postaje proputovanja Makedonijom: Filipi, Solun i Bereja. Filipi su bili smješteni na rimskoj cesti Via Egnatia, a predstavljali su najvažnije središte prvog od četiri okruga rimske provincije Makedonije. Solun je grad velikoga uspjeha Pavlova poslanja, gdje je vjeru prihvatilo "veliko mnoštvo bogobojaznih Grka i nemalo uglednih žena" (Dj 17,4). S Makedoncima će Pavao zadržati osobito blizak odnos, što je vidljivo i iz njegovih poslanica.

Pošaljite nam e-mail

Eko-libertas