EKO LIBERTAS

Obratite nam se s povjerenjem.
Broj: +385(01) / 5605 338
Mail: ekolibertas@gmail.com

Etno kuća Okić,  Klake, Hrvatska

Etno kuća pod Okićem smještena je u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske i svega dvadesetak kilometara jugozapadno od Zagreba. Nalazi se u selu KLAKE, udaljenom od Samobora 8 km. U samom podnožju staroga grada Okića i na granici parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje, posjetiteljima nudi poseban ugođaj u autentičnom ambijentu seoskog domaćinstva okićkog kraja. SEOSKI TURIZAM Etno kuća pod Okićem posjetiteljima nudi: prezentaciju zavičajne zbirke, dječje izlete i edukativne radionice,pripremu domaće hrane za obiteljske proslave i druge vrste druženja, team building, smještaj u sobama, najam kuće, kampiranje, te iznajmljivanje prostora za prigodna druženja i sportske aktivnosti. Etno kuća pod Okićemotvorena je tokom cijele godine, a dolazak je potrebno NAJAVITI I DOGOVORITI.


Kuća za stanovanje

Kuća za stanovanje u kojoj su izloženi predmeti koji su se nekada u njoj upotrebljavali, postavljeni onako kako su bili postavljeni dok se u njoj živjelo. U ovom objektu također ugošćujemo posjetitelje u prostoru gdje su bile spavaće sobe i u podrumskom prostoru.

Gospodarska zgrada

Gospodarska zgrada, koja je preuređena u prostor za SMJEŠTAJ u potkrovlju, na katu (nekad komora) za kuhinju i podrumski prostor za točionik, suvenirnica i WC (bivša štala).

Uvod

Etno kuća pod Okićem smještena je dvadesetak kilometara jugozapadno od Zagreba. Nalazi se u selu KLAKE, udaljenom od Samobora 8 km. U neposrednoj blizini kuće nalazi se stari grad Okić (ostaci zidina). Okićki kraj bio je u dalekoj prošlosti jedna jedinstvena cjelina koja je obuhvaćala čitavo okićko vlastelinstvo ili imanje koje se prostiralo u trokutu između Zagreba, Samobora i Jastrebarskog. Prema novoj teritorijalnoj podjeli Republike Hrvatske, okićki kraj pripada u cijelosti Županiji zagrebačkoj. Od davnine postojale su na tom području dvije župe: Sv. Marija od Okićem i Sv. Martin pod Okićem. Etno kuća pod Okićem nalazi se u podnožju šiljatog brda i ostataka zidina starog grada Okića. Selo Klake podijeljeno je na mnoštvo zaseoka. Etno kuća pripada zaseoku Jakopci (selo Klake) i župi Sv. Martin pod Okićem. Etno kuća zamišljena je kao zavičajna zbirka dijela kulturne baštine podokićkog kraja. Svojom građom i izloženim predmetima govori o kulturi življenja prošlih desetljeća. Izloženi predmeti smještena su u tri prostorije i podrumu : gank, kujna, hiža i pelnica. U dvorištu oko kuće na prikladan način smješteni su oruđa i ostala pomagala gospodarskog života sela. Etno kuća pripada obitelji Slakoper, čije se nastanjenje u okićkom kraju spominje već krajem 18.st. (preko 200 godina).

Soba Opis Cijena Datum od Datum do Valuta
Naziv Površina Video sustav Broj osoba

Eko-libertas