EKO LIBERTAS

Obratite nam se s povjerenjem.
Broj: +385(01) / 5605 338
Mail: ekolibertas@gmail.com

Program putovanja

Bingen

Cijena 3.370,00 kn

Autobus

Datumi polaska

Dan 1

ZAGREB – RÜDESHEIM

Polazak autobusom iz Zagreba sa autobusnog kolodvora u 05:00 sati. Vožnja preko Slovenije, Austrije i Njemačke sa polusatnim stankama do ULMA. U Ulmu kojeg rijeka Dunav dijeli na dva dijela, s 120.000 stanovnika , bit će malo duža stanka od oko 2 sata za kraći obilazak grada i šetnju prekrasnom ribarskom četvrti na rijeci Dunav. Vidjet ćemo prekrasne tradicionalne ulmske drvene kuće kao i najpoznatiju od njih, Kosu kuću, koja se nakrivila zbog glavnih nosećih greda, ali je još uvijek je u funkciji i to kao hotel u kojem se normalno „ravno“ spava . Ulm ja poznat i po tome što se u njemu rodio poznati znanstvenik Albert Einstein, gdje se nalazi i njegova rodna kuća, kao i po svojoj gotičkoj katedrali Münster s najvišim zvonikom na svijetu 162 m. Nastavak puta iz Ulma preko Stuttgarta do Rüdesheima/Bingen. Smještaj u hotel. Noćenje.

Dan 2

BERMERSHEIM - DISIBODENBERG – RÜDESHEIM

Doručak. Fakultativno organizirani odlazak na jutarnju misu . Nakon mise razgledanje uz licenciranog lokalnog vodiča i prevođenja na hrvatski jezik. Razgled dvorca Mäuseturm , bivše samostanske crkve, bazilike Svetog Martina iz 15. stoljeća , dvorca Klopp (Burg Klopp) , kapela Rochuskapelle , Drususbrücke (most) s romaničkom kapelom, starog rajnskog krana ,povijesni muzej na temu "Hildegarda iz Bingena", Bermesheim, Disinbodenberg, Rüdesheima . Usputni odmor u jednoj od pivnica ili vinskom podrumu u dogovor sa vodičem. Povratak u hotel. Noćni život uz Rajnu po osobnoj inspiraciji.

Dan 3

PREDAVANJA O SV. HILDEGARDI I RAZGLEDANJE ROCHUSBERGA - BINGENA – RÜDESHEIMA

Doručak. Odlazak na seminar u trajanju od dva sata, uz educirane predavače na temu života i djela sv. Hildegarde, njene duhovnosti i životnih vještina te doprinosa medicini. U nastavku ćemo čuti njena glazbena djela i kratki video o njenom životu. Seminar završava posjetom vrtu s ljekovitim biljem i zajedničkm ručak na bazi ekološki proizvedenog povrća, voća, začina, vina i bezalkoholnih pića. Poslijepodne nastavak razgledanja Rochusberg - Bingen – Rüdesheim uz stručnog vodiča. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4

VOŽNJA BRODOM PO RAJNI

Doručak. Nakon doručka odlazak vožnju brodom "Romantische Loreley" – Kaub. Ukrcaj na brod u Rüdesheimu . Četverosatna plovidba Rajnom između Rüdesheima i Koblenza jedna je od najpoznatijih i najljepših panoramskih plovidbi europskim rijekama (doplata za vožnju brodom na licu mjesta). Nezaboravna plovidba uz gradiće, brežuljke s vinogradima, brojne romantične dvorce i ispod slavne stijene Loreley, simbola njemačkog romantizma koju su opjevali pjesnici. Iskrcaj s broda u Koblenzu. Povratak u hotel . Noćenje.

Dan 5

POSJET DVORCIMA LUDWIGA II I POVRATAK U ZAGREB

Doručak. Slavlje sv. mise u hodočasničkoj crkvi sv. Hildegarde in Eibingenu na grobu sv. Hildegarde. Odlazimo za München i usputno panoramsko razgledanje grada , dolazak u bavarske Alpe i posjet dvorcima kralja Ludwiga II, Hohenschwangau, koji su u 12 stoljeću sagradili vitezovi iz Schwangaua, a u kojem se kralj često sastajao s Richardom Wagnerom . Posjet dvorcu Neuschwanstein koji je inspirirao Disneya kada je crtao Trnoružičin dvorac. Do dvorca nas vodi uspon kroz šumu koji traje 40 minuta (moguć prijevoz lokalnim autobusom uz doplatu) . Nakon razgleda nastavak puta za Zagreb. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Ponuda uključuje:

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI : 3. 370,00 kn. 24.09. -28.09.2016 ostali termini 2. 750,00 kn CIJENA UKLJUČUJE: . prijevoz turističkim autobusom prema programu, . smještaj u hotelu 3/4 * na osnovi 4 noćenja s buffet doručkom . razgledanje prema programu uz lokalnog vodiča, . edukacijsko duhovni seminar o Sv. Hildegard , uključen eko ručak. . pratitelja tijekom putovanja . putno osiguranje . jamčevno osiguranje , troškove organizacije i prodaje aranžmana Rok za prijavu : 14 dana prije putovanja - Minimalni broj putnika: 40

Potrebne doplate:

• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike • cijene ulaznica za muzeje 10 Eur-a, • panoramsku vožnju brodom po Rajni od Rüdesheima do Koblenza u trajanju od 4 sata: 30 EUR (informativna cijena, doplata na licu mjesta) • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.) • doplata za jednokrevetnu sobu - 780 kn

Ostalo:

Napomena : Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo poštovane putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. 15080-172526132 uplaćena kod Allianz osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Pošaljite nam e-mail

Eko-libertas